Doorgaan naar hoofdcontent

Vanillepudding met rozijnen








Dit nagerecht had ik al op 24 maart 2008 op dit weblog gepubliceerd en nog eerder op Smulweb (6 oktober 2004). Ik heb er wat aan gesleuteld en geactualiseerd. Vandaar de aangepaste datum.

Vanillepudding met rozijnen in rum en bitterkoekjes Ingrediënten (voor 4 personen) 1/2 liter halfvolle melk 40 gram custardpoeder 50 gram kristalsuiker 1 borrelglaasje rum 75 gram rozijnen 4 bitterkoekjes Bereiding Rozijnen wassen en weken in rum. De bitterkoekjes bedruipen met rum. Van de melk een klein beetje achterhouden in een schaaltje. Melk aan de kook brengen. Custardpoeder losroeren met de achtergehouden melk. Wanneer de melk kookt, suiker en custardoplossing toevoegen en goed roeren met een garde. Al roerende 1 minuut zachtjes laten koken. Een puddingvorm omspoelen met koud water. Rozijnen laten uitlekken en mengen met de pudding. In puddingvorm storten en beleggen met de bitterkoekjes. Laten afkoelen en minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven. De pudding uitstorten op een groot bord of dessertschaal en eventueel opdienen met vruchtensaus

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.