Vanillepudding met rozijnen








Dit nagerecht had ik al op 24 maart 2008 op dit weblog gepubliceerd en nog eerder op Smulweb (6 oktober 2004). Ik heb er wat aan gesleuteld en geactualiseerd. Vandaar de aangepaste datum.

Vanillepudding met rozijnen in rum en bitterkoekjes Ingrediënten (voor 4 personen) 1/2 liter halfvolle melk 40 gram custardpoeder 50 gram kristalsuiker 1 borrelglaasje rum 75 gram rozijnen 4 bitterkoekjes Bereiding Rozijnen wassen en weken in rum. De bitterkoekjes bedruipen met rum. Van de melk een klein beetje achterhouden in een schaaltje. Melk aan de kook brengen. Custardpoeder losroeren met de achtergehouden melk. Wanneer de melk kookt, suiker en custardoplossing toevoegen en goed roeren met een garde. Al roerende 1 minuut zachtjes laten koken. Een puddingvorm omspoelen met koud water. Rozijnen laten uitlekken en mengen met de pudding. In puddingvorm storten en beleggen met de bitterkoekjes. Laten afkoelen en minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven. De pudding uitstorten op een groot bord of dessertschaal en eventueel opdienen met vruchtensaus

Reacties