Doorgaan naar hoofdcontent

Krokante vloerbroodjes

 



Ingrediënten

8 gram verse gist

220 gram water

400 gram bloem (Frans krokant van Soezie of Aveve)

12 gram boter

6 gram zout


Bereiding

Ingrediënten mengen (boter en zout als laatste toevoegen)

Tot een elastisch deeg kneden (ik doe dat met de keukenmachine en het kneden duurt ongeveer 10 minuten)

Laten rijzen (afgedekt) tot ongeveer het dubbele volume ==> tijdsduur hangt af van de temperatuur van het water (ik gebruik altijd koud kraanwater) en de omgevingstemperatuur.

Deeg doorslaan (ontgassen).

20 tot 30 minuten laten rusten (afgedekt)

Deeg verdelen in 8 gelijke stukken, opbollen, insnijden en onder plastic laten rijzen tot dubbele volume.

Intussen de oven met ovensteen (pizzasteen) voorverwarmen op 210 graden.

Hete steen uit de oven halen en op een veilige plek neerzetten en bestuiven met bloem.

De gerezen broodjes op de hete steen leggen en in de oven plaatsen voor 12 à 15 minuten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.