Krokante vloerbroodjes

 



Ingrediënten

8 gram verse gist

220 gram water

400 gram bloem (Frans krokant van Soezie of Aveve)

12 gram boter

6 gram zout


Bereiding

Ingrediënten mengen (boter en zout als laatste toevoegen)

Tot een elastisch deeg kneden (ik doe dat met de keukenmachine en het kneden duurt ongeveer 10 minuten)

Laten rijzen (afgedekt) tot ongeveer het dubbele volume ==> tijdsduur hangt af van de temperatuur van het water (ik gebruik altijd koud kraanwater) en de omgevingstemperatuur.

Deeg doorslaan (ontgassen).

20 tot 30 minuten laten rusten (afgedekt)

Deeg verdelen in 8 gelijke stukken, opbollen, insnijden en onder plastic laten rijzen tot dubbele volume.

Intussen de oven met ovensteen (pizzasteen) voorverwarmen op 210 graden.

Hete steen uit de oven halen en op een veilige plek neerzetten en bestuiven met bloem.

De gerezen broodjes op de hete steen leggen en in de oven plaatsen voor 12 à 15 minuten.

Reacties