Dit gerecht werd op deze weblog gepubliceerd op 28 december 2008 en bewerkt op 29 september 2020
Aardappel-knolselderijpuree met kaas
Ingrediënten (voor 8 personen)
1,2 kg kruimig kokende aardappelen
1 kleine knolselderij
30 gram boter
200 gram geraspte goudse kaas belegen
3 dl melk
zout, peper en nootmuskaat
20 gram boter
2 eetlepels paneermeel
Bereiding
Aardappels schillen, in gelijkmatige stukken snijden en wassen. De aardappels in licht gezouten water aan de kook brengen. Ondertussen de knolselderij schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. Wanneer de aardappels aan de kook zijn, de knolselderij toevoegen en het geheel 20 minuten zachtjes laten koken. Afgieten en op een laag vuurtje even laten drogen. Melk, boter, peper en nootmuskaat toevoegen. Even op het vuur laten staan tot de melk kookt. Pureer het gerecht door een passe-vite of met een pureestamper. Roer de geraspte kaas er door en breng verder op smaak. Een ovenschaal inboteren en daarin de puree doen. Enkele kleine klontjes boter over het gerecht verdelen en bestrooien met paneermeel. In een hete oven een korstje laten vormen.
Reacties