Doorgaan naar hoofdcontent

Viscurry met mango

 






Viscurry met mango

Ingrediënten

Roodbaars, Kabeljauw, Pangasius en tijgergarnalen.

Zoete aardappel, wortel, bleekselderij, rode paprika, rode peper, arachideolie.

Kokosmelk, Mirin, Thaïse currypasta

Kerriepoeder, kurkuma.

Mango, koriander, prei

Bereiding

De groenten  (behalve paksoi en prei) in niet te grote min of meer gelijkmatige stukken snijden. In een gietijzeren pan de uien aanstoven. Na enkele minuten de andere groenten (behalve de shangai paksoi en prei) toevoegen evenals de rode peper en de specerijen. Enkele minuten laten smoren. Wat water toevoegen en onder deksel zachtjes beetgaar stoven.

Intussen de currypasta met kokosmelk en mirin tegen het kookpunt brengen. De vis in gelijkmatige niet te kleine stukken snijden en zachtjes pocheren (onder het kookpunt) in de curry. Haal de vis er tijdig uit. De curry op smaak brengen en binden voor zover dat nodig is.

Voeg de gestoofde groenten toe aan de currysaus.

Het stengelgedeelte van de kleine paksoi ’s  bijsnijden en bij de curry voegen evenals de in blokjes gesneden mango. Even laten sudderen.

De blaadjes van de paksoi op maat scheuren, prei in heel fijne ringetjes snijden en de koriander grof hakken.

Paksoiblaadjes, koriander, prei en vis op het laatste moment door de curry mengen.

Serveer met rijst of plat brood.

 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.