Viscurry met mango
Ingrediënten
Roodbaars, Kabeljauw, Pangasius en tijgergarnalen.
Zoete aardappel, wortel, bleekselderij, rode paprika, rode
peper, arachideolie.
Kokosmelk, Mirin, Thaïse currypasta
Kerriepoeder, kurkuma.
Mango, koriander, prei
Bereiding
De groenten (behalve
paksoi en prei) in niet te grote min of meer gelijkmatige stukken snijden. In
een gietijzeren pan de uien aanstoven. Na enkele minuten de andere groenten
(behalve de shangai paksoi en prei) toevoegen evenals de rode peper en de
specerijen. Enkele minuten laten smoren. Wat water toevoegen en onder deksel
zachtjes beetgaar stoven.
Intussen de currypasta met kokosmelk en mirin tegen het
kookpunt brengen. De vis in gelijkmatige niet te kleine stukken snijden en
zachtjes pocheren (onder het kookpunt) in de curry. Haal de vis er tijdig uit.
De curry op smaak brengen en binden voor zover dat nodig is.
Voeg de gestoofde groenten toe aan de currysaus.
Het stengelgedeelte van de kleine paksoi ’s bijsnijden en bij de curry voegen evenals de
in blokjes gesneden mango. Even laten sudderen.
De blaadjes van de paksoi op maat scheuren, prei in heel
fijne ringetjes snijden en de koriander grof hakken.
Paksoiblaadjes, koriander, prei en vis op het laatste moment
door de curry mengen.
Serveer met rijst of plat brood.
Reacties