Viscurry met mango

 






Viscurry met mango

Ingrediënten

Roodbaars, Kabeljauw, Pangasius en tijgergarnalen.

Zoete aardappel, wortel, bleekselderij, rode paprika, rode peper, arachideolie.

Kokosmelk, Mirin, Thaïse currypasta

Kerriepoeder, kurkuma.

Mango, koriander, prei

Bereiding

De groenten  (behalve paksoi en prei) in niet te grote min of meer gelijkmatige stukken snijden. In een gietijzeren pan de uien aanstoven. Na enkele minuten de andere groenten (behalve de shangai paksoi en prei) toevoegen evenals de rode peper en de specerijen. Enkele minuten laten smoren. Wat water toevoegen en onder deksel zachtjes beetgaar stoven.

Intussen de currypasta met kokosmelk en mirin tegen het kookpunt brengen. De vis in gelijkmatige niet te kleine stukken snijden en zachtjes pocheren (onder het kookpunt) in de curry. Haal de vis er tijdig uit. De curry op smaak brengen en binden voor zover dat nodig is.

Voeg de gestoofde groenten toe aan de currysaus.

Het stengelgedeelte van de kleine paksoi ’s  bijsnijden en bij de curry voegen evenals de in blokjes gesneden mango. Even laten sudderen.

De blaadjes van de paksoi op maat scheuren, prei in heel fijne ringetjes snijden en de koriander grof hakken.

Paksoiblaadjes, koriander, prei en vis op het laatste moment door de curry mengen.

Serveer met rijst of plat brood.

 


Reacties