Kerriesaus met gekarameliseerde ananas

 


Kerriesaus met gekarameliseerde ananas


Gerechten: Bijgerecht
Categorieën: Saus

Ingrediënten

Ui
boter
Sake
room
kerriepoeder
kurkuma (poeder)
bouillonpoeder of blokje
ananas (blik)
suiker

Bereiding

Ui versnipperen en glazig fruiten in hete boter.
Bestrooien met kerriepoeder en kurkuma en laat dit even mee aanfruiten.
Afblussen met niet te weinig sake en zachtjes laten sudderen.
Room toevoegen, aan de kook brengen, zachtjes laten sudderen.
Op smaak brengen met bouillon, zout en peper.
Indien nodig lichtjes bijbinden met maïzena of allesbinder.
Ananas goed laten uitlekken en droogdeppen.
In niet te kleine gelijkmatige stukken snijden.
Boter verhitten en hierin de droge stukjes ananas bakken.
Bestrooien met wat suiker en goed omschudden of omscheppen.
Laten karamelliseren tot de ananasstukjes een goudbruine kleur krijgen.
Voeg toe aan de saus en serveer direct.

Deze saus is zeer geschikt bij diverse rijstgerechten en kip

Notities

Ik geef geen hoeveelheden of verhoudingen van ingrediënten omdat ik dat graag overlaat aan de voorkeuren en het inzicht van de kok. Bovendien heeft het vermelden van hoeveelheden pas zin als je voor een welbepaald aantal porties gaat koken. Een recept met hoeveelheden voor vier personen kun je niet zomaar omzetten tot twee of 6 porties of tien porties.

Voedingswaarde per portie

calorieën: 378
Totaal vet: 27,4 g
Totaal koolhydraat: 23,8 g
Voedingsvezels: 1,4 g
Eiwit: 1,4 g




Reacties