Kerriesaus met gekarameliseerde ananas
|
Gerechten: Bijgerecht
Categorieën: Saus |
Ingrediënten
Ui
boter
Sake
room
kerriepoeder
kurkuma (poeder)
bouillonpoeder of blokje
ananas (blik)
suiker
boter
Sake
room
kerriepoeder
kurkuma (poeder)
bouillonpoeder of blokje
ananas (blik)
suiker
Bereiding
Ui versnipperen en glazig fruiten in hete boter.
Bestrooien met kerriepoeder en kurkuma en laat dit even mee aanfruiten.
Afblussen met niet te weinig sake en zachtjes laten sudderen.
Room toevoegen, aan de kook brengen, zachtjes laten sudderen.
Op smaak brengen met bouillon, zout en peper.
Indien nodig lichtjes bijbinden met maïzena of allesbinder.
Ananas goed laten uitlekken en droogdeppen.
In niet te kleine gelijkmatige stukken snijden.
Boter verhitten en hierin de droge stukjes ananas bakken.
Bestrooien met wat suiker en goed omschudden of omscheppen.
Laten karamelliseren tot de ananasstukjes een goudbruine kleur krijgen.
Voeg toe aan de saus en serveer direct.
Bestrooien met kerriepoeder en kurkuma en laat dit even mee aanfruiten.
Afblussen met niet te weinig sake en zachtjes laten sudderen.
Room toevoegen, aan de kook brengen, zachtjes laten sudderen.
Op smaak brengen met bouillon, zout en peper.
Indien nodig lichtjes bijbinden met maïzena of allesbinder.
Ananas goed laten uitlekken en droogdeppen.
In niet te kleine gelijkmatige stukken snijden.
Boter verhitten en hierin de droge stukjes ananas bakken.
Bestrooien met wat suiker en goed omschudden of omscheppen.
Laten karamelliseren tot de ananasstukjes een goudbruine kleur krijgen.
Voeg toe aan de saus en serveer direct.
Deze saus is zeer geschikt bij diverse rijstgerechten en kip
Notities
Ik geef geen hoeveelheden of verhoudingen van ingrediënten omdat ik dat graag overlaat aan de voorkeuren en het inzicht van de kok. Bovendien heeft het vermelden van hoeveelheden pas zin als je voor een welbepaald aantal porties gaat koken. Een recept met hoeveelheden voor vier personen kun je niet zomaar omzetten tot twee of 6 porties of tien porties.
Voedingswaarde per portie
calorieën: 378Totaal vet: 27,4 g
Totaal koolhydraat: 23,8 g
Voedingsvezels: 1,4 g
Eiwit: 1,4 g
Reacties