Sliptong

 


Sliptong



Gerechten: Hoofdgerecht
Categorieën: Vis
 

Ingrediënten

Reken op 3schoongemaakte sliptongen per persoon
bloem
zout en witte peper
Boter
Limoen of citroen
peterselie
arachideolie
aardappelbereiding naar keuze
Groentebereiding naar keuze

Bereiding

Sliptongetjes onder koud water spoelen en droogdeppen.
Bloem mengen met zout en peper.
In een goed hete pan boter en olie verhitten.
De sliptongetjes door de bloem halen en kort in het hete vet aan beide zijden goudbruin bakken.
De sliptongetjes op de borden schikken (één voor één lijkt mij het beste, anders wordt het op het bord een drukke bedoening en blijft er weinig plaats over voor groenten en aardappelen. Zet de overige sliptongetjes op een dienschaal op tafel zodat men een volgende kan nemen wanneer men met de eerste klaar is).
Voeg een vers klontje boter toe aan het bereidingsvet in de pan en verhit dit op hoog vuur. Voeg citroensap en vers gehakte peterselie toe.
Doe op iedere vis een lepeltje (of iets meer) van deze hete boter.

Notities

Laat deze kleine smaakvolle visjes met hun braadboter de hoofdrol spelen in je gerecht en kies voor eenvoudige bereidingswijzen van de begeleidende aardappelen en groenten. Gewoon gekookt of gestoomd is zeker goed genoeg.

Voeding

Hoeveelheid per portie
calorieën: 511
Totaal vet: 27,5 g
Totaal koolhydraat: 15,3 g
Voedingsvezels: 1,6 g
Eiwit: 48 g


Reacties