Doorgaan naar hoofdcontent

Sliptong

 


Sliptong



Gerechten: Hoofdgerecht
Categorieën: Vis
 

Ingrediënten

Reken op 3schoongemaakte sliptongen per persoon
bloem
zout en witte peper
Boter
Limoen of citroen
peterselie
arachideolie
aardappelbereiding naar keuze
Groentebereiding naar keuze

Bereiding

Sliptongetjes onder koud water spoelen en droogdeppen.
Bloem mengen met zout en peper.
In een goed hete pan boter en olie verhitten.
De sliptongetjes door de bloem halen en kort in het hete vet aan beide zijden goudbruin bakken.
De sliptongetjes op de borden schikken (één voor één lijkt mij het beste, anders wordt het op het bord een drukke bedoening en blijft er weinig plaats over voor groenten en aardappelen. Zet de overige sliptongetjes op een dienschaal op tafel zodat men een volgende kan nemen wanneer men met de eerste klaar is).
Voeg een vers klontje boter toe aan het bereidingsvet in de pan en verhit dit op hoog vuur. Voeg citroensap en vers gehakte peterselie toe.
Doe op iedere vis een lepeltje (of iets meer) van deze hete boter.

Notities

Laat deze kleine smaakvolle visjes met hun braadboter de hoofdrol spelen in je gerecht en kies voor eenvoudige bereidingswijzen van de begeleidende aardappelen en groenten. Gewoon gekookt of gestoomd is zeker goed genoeg.

Voeding

Hoeveelheid per portie
calorieën: 511
Totaal vet: 27,5 g
Totaal koolhydraat: 15,3 g
Voedingsvezels: 1,6 g
Eiwit: 48 g


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.