Andijvie à la crème - Andijvie in roomsaus
|
Gerechten: Bijgerecht
Categorieën: Groente |
Ingrediënten
Andijvie
room
bindmiddel
zout, peper, nootmuskaat
room
bindmiddel
zout, peper, nootmuskaat
Bereiding
Andijvie goed wassen en in fijne reepjes snijden.
Met het aanhangende water en iets meer aan de kook brengen.
Kort aan de kook houden tot de andijvie geslonken is.
In een vergiet goed laten uitlekken en met een pollepel wat helpen het overtollige water te verwijderen.
Room aan de kook brengen.
Goed uitgelekte andijvie er door mengen en eventueel iets bijbinden met maïzena of allesbinder.
Op smaak brengen.
Dit gerecht moet direct na de bereiding op tafel komen.
Met het aanhangende water en iets meer aan de kook brengen.
Kort aan de kook houden tot de andijvie geslonken is.
In een vergiet goed laten uitlekken en met een pollepel wat helpen het overtollige water te verwijderen.
Room aan de kook brengen.
Goed uitgelekte andijvie er door mengen en eventueel iets bijbinden met maïzena of allesbinder.
Op smaak brengen.
Dit gerecht moet direct na de bereiding op tafel komen.
Notities
Ik geef geen hoeveelheden of verhoudingen van ingrediënten omdat ik dat graag overlaat aan de voorkeuren en het inzicht van de kok. Bovendien heeft het vermelden van hoeveelheden pas zin als je voor een welbepaald aantal porties gaat koken. Een recept met hoeveelheden voor vier personen kun je niet zomaar omzetten tot twee of 6 porties of tien porties.
Voeding
Hoeveelheid per portiecalorieën: 298
Totaal vet: 25,8 g
Verzadigd vet: 16,5 g
Totaal koolhydraat: 10,7 g
Voedingsvezels: 2,8 g
Eiwit: 4,5 g
Reacties