Doorgaan naar hoofdcontent

Andijvie à la crème - Andijvie in room

 


Andijvie à la crème - Andijvie in roomsaus



Gerechten: Bijgerecht
Categorieën: Groente

Ingrediënten

Andijvie
room
bindmiddel
zout, peper, nootmuskaat

Bereiding

Andijvie goed wassen en in fijne reepjes snijden.
Met het aanhangende water en iets meer aan de kook brengen.
Kort aan de kook houden tot de andijvie geslonken is.
In een vergiet goed laten uitlekken en met een pollepel wat helpen het overtollige water te verwijderen.
Room aan de kook brengen.
Goed uitgelekte andijvie er door mengen en eventueel iets bijbinden met maïzena of allesbinder.
Op smaak brengen.
Dit gerecht moet direct na de bereiding op tafel komen.

Notities

Ik geef geen hoeveelheden of verhoudingen van ingrediënten omdat ik dat graag overlaat aan de voorkeuren en het inzicht van de kok. Bovendien heeft het vermelden van hoeveelheden pas zin als je voor een welbepaald aantal porties gaat koken. Een recept met hoeveelheden voor vier personen kun je niet zomaar omzetten tot twee of 6 porties of tien porties.

Voeding

Hoeveelheid per portie
calorieën: 298
Totaal vet: 25,8 g
Verzadigd vet: 16,5 g
Totaal koolhydraat: 10,7 g
Voedingsvezels: 2,8 g
Eiwit: 4,5 g



  




Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.