Doorgaan naar hoofdcontent

Koude soep van avocado, komkommer en bieslook





Ingrediënten 4 porties
2 rijpe avocado's
1 komkommer
1 bosje bieslook
0,5 liter koude groentebouillon
2 - 3 eetlepels magere kwark
1 dl room
Bereiding
Bouillon maken van verse groenten en kruiden of bouillonpasta (bouillonblokje) en laten afkoelen.
Komkommer schillen, zaadlijst verwijderen en in blokjes snijden.
Bieslook wassen en versnipperen.
Avocado's schillen en pitten verwijderen.
Doe de groenten, bieslook, kwark en room in de keukenmachine en pureer dit zeer fijn.
Voeg de afgekoelde bouillon toe en draai nogmaals door de keukenmachine tot een luchtige romige soep. (Eventueel kan men voor het bekomen van de soep, na het pureren ook een blender of een staafmixer gebruiken).
Controleer op smaak en plaats in de koelkast voor enkele uren zodat de soep lekker fris is bij het uitserveren.

Voedingswaarde per portie

307 Calorieën
28,7 gram vet totaal
7,2 gram verzadigd vet
4,4 gram eiwit
5,gram koolhydraten
5 gram vezels

Reacties

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.