Ingrediënten 4 porties
2 rijpe avocado's
1 komkommer
1 bosje bieslook
0,5 liter koude groentebouillon
2 - 3 eetlepels magere kwark
1 dl room
1 komkommer
1 bosje bieslook
0,5 liter koude groentebouillon
2 - 3 eetlepels magere kwark
1 dl room
Bereiding
Bouillon
maken van verse groenten en kruiden of bouillonpasta (bouillonblokje) en laten
afkoelen.
Komkommer schillen, zaadlijst verwijderen en in blokjes snijden.
Bieslook wassen en versnipperen.
Avocado's schillen en pitten verwijderen.
Doe de groenten, bieslook, kwark en room in de keukenmachine en pureer dit zeer fijn.
Voeg de afgekoelde bouillon toe en draai nogmaals door de keukenmachine tot een luchtige romige soep. (Eventueel kan men voor het bekomen van de soep, na het pureren ook een blender of een staafmixer gebruiken).
Controleer op smaak en plaats in de koelkast voor enkele uren zodat de soep lekker fris is bij het uitserveren.
Komkommer schillen, zaadlijst verwijderen en in blokjes snijden.
Bieslook wassen en versnipperen.
Avocado's schillen en pitten verwijderen.
Doe de groenten, bieslook, kwark en room in de keukenmachine en pureer dit zeer fijn.
Voeg de afgekoelde bouillon toe en draai nogmaals door de keukenmachine tot een luchtige romige soep. (Eventueel kan men voor het bekomen van de soep, na het pureren ook een blender of een staafmixer gebruiken).
Controleer op smaak en plaats in de koelkast voor enkele uren zodat de soep lekker fris is bij het uitserveren.
Voedingswaarde per portie
28,7 gram vet totaal
7,2 gram verzadigd vet
4,4 gram eiwit
5,gram koolhydraten
5 gram vezels
Reacties