Bretoense witte bonensoep
Ingrediënten (voor 6 personen)
200 gram witte bonen
2 uien 2 preistengels
50 gram boter
3 eetlepels tomatenpuree
1 dl room
2,5 liter groentebouillon
zout en peper
Bereiding
Witte bonen 12 uur weken in koud water.
De geweekte bonen met vers licht gezouten water opzetten en 45 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de uien versnipperen.
Prei schoonmaken en wassen, groene bladeren verwijderen en het wit klein snijden.
Ui en prei aanfruiten in 30 gram boter, tomatenpuree toevoegen en nog twee minuten zachtjes laten verwarmen.
Groente bouillon toevoegen en de uitgelekte witte bonnen.
30 minuten zachtjes laten koken.
De soep fijnmaken met een staafmixer.
Op smaak brengen met zout en peper, afwerken met een klontje boter en room.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
223 kcal, 9 gram eiwit, 13 gram vet waarvan 7 gram verzadigd vet, 19 gram koolhydraten en 12 gram vezel.
Reacties