Kippenveloutésoep




Kippenveloutésoep Ingrediënten (voor 8 personen) 1/2 soepkip zout en peper takje tijm en blaadje laurier 1 wortel 1 prei 1 ui klein bosje peterselie 50 gram boter 50 gram bloem 1 eidooier 1,5 dl room

Bereiding Groenten schoonmaken en wassen. Soepkip opzetten met zout, peper, tijm, laurier, groene gedeelte van de prei en peterseliestengels. Aan de kook brengen, afschuimen en 50 minuten zachtjes laten koken. Ondertussen de groenten versnijden en aanstoven in de boter, bestrooien met bloem, goed mengen en enigszins laten afkoelen. Eidooier losroeren met de room. Peterselie fijnhakken. De soepkip uit de bouillon nemen, bouillon zeven en bij de aangestoofde groenten doen. Aan de kook brengen terwijl men regelmatig over de bodem roert. 30 minuten zachtjes laten koken. Ondertussen de soepkip afpellen en het vlees in blokjes snijden. De soep fijnmaken met een staafmixer, opnieuw aan de kook brengen. De klein gesneden kip toevoegen en van het vuur weg het eidooierroommengsel erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper en afwerken met gehakte peterselie.

Reacties