Maaltijdsoep van linzen met gevulde stokbroodjes
Ingrediënten voor 4 personen:
250 gram linzen
1 winterpeen
2 ui
300 gram knolselderij
1 prei
75 gram boter
1 stokbrood
200 gram champignons
120 gram geraspte pittige kaas
wat zout
peper
takje tijm
blaadje laurier
2 bouillonblokjes (vlees of tuinkruiden)
Bereiding:
De linzen wassen en opzetten 2,5 liter water, zout, tijm en laurier.
Aan de kook brengen en 40 minuten zachtjes laten koken onder deksel.
Ondertussen de groenten schoonmaken en wassen.
Winterpeen en knolselderij in gelijkmatige blokjes van 0,5 cm snijden.
1 ui grof versnipperen.
Prei in ringen snijden.
De groenten aanstoven in 50 gram boter zonder te laten kleuren.
Duxelle maken van ui en champignons: Champignons schoonmaken en met 1 ui in de keukenmachine heel fijn maken. Dit fijngemaakte geheel aanstoven in de rest van de boter, op smaak brengen met zout en peper en eventueel wat bijbinden met paneermeel.
Ondertussen de gekookte linzen bij de aangestoofde soepgroenten doen en eventueel aanlengen met water en bouillonblokjes.
De soep gedurende 30 minuten zachtjes laten koken en op smaak brengen.
Stokbrood in plakjes snijden, bestrijken met Duxelle en bestrooien met de geraspte kaas. Onder ovengrill laten gratineren.
Reacties