Doorgaan naar hoofdcontent

Roodbaarsfilet gebakken

Roodbaarsfilet, gebakken
Ingrediënten (voor 4 personen)
Normaal besprenkel ik de visfilets, voor ze te kruiden en door de bloem te halen met citroensap. Op de moment dat ik wou beginnen met de voorbereiding van de maaltijd, merkte ik geen citroen in huis te hebben.. Om de vissmaak iets te accentueren, vind ik citroensap echter essentieel. Ik kwam op het idee om i.p.v. citroensap eens balsamico-azijn te proberen; naast het lichtzure accent geeft de complexe balsamico meerdere smaaknuances. Het resultaat vond ik best wel aardig.

400 gram roodbaarsfilet
zout en peper
3 eetlepels balsamico-azijn
50 gram bloem
50 gram boter

Bereiding
De visfilets in gelijkmatige stukken van 10 cm snijden en besprenkelen met de balsamico-azijn.
Boter verhitten, de visfilets kruiden met zout en peper en door de bloem halen.
De visfilets aan beide zijden in de hete boter aankleuren en gaarbakken in 3 minuten.
Serveren met een warme groentegerecht naar keuze en gekookte aardappelen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

465 kcal, 53 gram eiwit, 25 gram vet waarvan 10 gram verzadigd vet en 7 gram koolhydraten

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.