Schorseneren gegratineerd


Schorseneren gegratineerd
Ingrediënten (voor 4 personen)
1,5 kg. schorseneren
azijn
2 eetlepels bloem
1 eetlepel boter
3 dl. melk
150 gram geraspte pittige kaas
zout, peper en nootmuskaat naar smaak.

Bereiding
Koud water met een flinke scheut azijn klaar zetten om de geschilde schorseneren direct in te wassen. Schorseneren verkleuren namelijk heel snel.
De schorseneren spoelen onder koud water om het meeste zand te verwijderen.
De schorseneren schillen, eventueel de lange wortelstengels eerst in kleinere stukken snijden om ze gemakkelijker te kunnen schillen.
De geschilde schorseneren in stukken van ongeveer 7 cm. snijden.
Wassen in koud water met azijn.
De gewassen schorseneren in koud water met zout en een klein scheutje azijn aan de kook brengen en in 10 minuten beetgaar koken.
Ondertussen de ovenschaal inboteren en de ovengrill aanzetten.
Bechamelsaus bereiden door boter te laten smelten en de bloem er door te roeren.
Koude melk beetje bij beetje toevoegen terwijl men met de garde goed roert.
De saus even laten doorkoken en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
De beetgare schorseneren afgieten en in de ovenschaal schikken, overgieten met de bechamelsaus en overstrooien met de geraspte kaas.
Onder de ovengrill laten gratineren tot een mooie goudbruine korst gevormd is.

Reacties