Varkenshaasje met balsamico en rucola

Varkenshaasje met balsamico en rucola
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 varkenshaasje (500 à 600 gram)
3 dl balsamico-azijn
30 gram boter
2 rode uien
200 gram rucola
zout en peper
3 eetlepels olijfolie

Bereiding
Varkenshaasje in een schaal met deksel marineren in de balsamico-azijn gedurende 24 uur. Keer het varkenshaasje in die tijd drie maal om.
Vlees droog maken met keukenpapier, balsamico-azijn bewaren.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Vlees kruiden met zout en peper.
In een koekenpan de boter verhitten en hierin het vlees aan alle zijden dicht bakken.
Het vlees overdoen in een ovenschaal en gedurende 10 tot 15 minuten in de oven plaatsen.
Intussen de ui fijn versnipperen en rucola wassen.
Ui aanfruiten in olijfolie en bevochtigen met de balsamico.
Zachtjes laten inkoken.
1 eetlepel olijfolie verhitten en hierin de rucola licht laten slinken.
Het vlees uit de oven nemen en onder aluminiumfolie enkele minuten laten rusten.
Varkenshaasje in plakjes snijden, op warme borden schikken en met de saus van balsamico bedruipen.
De geslonken rucola mee op de borden schikken

Reacties