Doorgaan naar hoofdcontent

Varkenshaasje met balsamico en rucola

Varkenshaasje met balsamico en rucola
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 varkenshaasje (500 à 600 gram)
3 dl balsamico-azijn
30 gram boter
2 rode uien
200 gram rucola
zout en peper
3 eetlepels olijfolie

Bereiding
Varkenshaasje in een schaal met deksel marineren in de balsamico-azijn gedurende 24 uur. Keer het varkenshaasje in die tijd drie maal om.
Vlees droog maken met keukenpapier, balsamico-azijn bewaren.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Vlees kruiden met zout en peper.
In een koekenpan de boter verhitten en hierin het vlees aan alle zijden dicht bakken.
Het vlees overdoen in een ovenschaal en gedurende 10 tot 15 minuten in de oven plaatsen.
Intussen de ui fijn versnipperen en rucola wassen.
Ui aanfruiten in olijfolie en bevochtigen met de balsamico.
Zachtjes laten inkoken.
1 eetlepel olijfolie verhitten en hierin de rucola licht laten slinken.
Het vlees uit de oven nemen en onder aluminiumfolie enkele minuten laten rusten.
Varkenshaasje in plakjes snijden, op warme borden schikken en met de saus van balsamico bedruipen.
De geslonken rucola mee op de borden schikken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.