Ovenschotel van aardappel, bloemkool en mozzarella
Ingrediënten (voor 4 personen)
Aardappel-kaaspuree
1 kg aardappelen (kruimig)
2 dl melk
30 gram boter
zout, peper, nootmuskaat
2 teentjes knoflook
150 gram pittige geraspte kaas
Verder:
1 kleine bloemkool
150 gram mozzarella
Bereiding
Aardappel-kaaspuree:
Aardappelen schillen, wassen in gelijke stukken snijden en aan de kook brengen in licht gezouten water.
Knoflook fijn versnipperen of persen.
Na 20 minuten kooktijd de aardappelen afgieten, even op een laag vuurtje drogen en opschudden.
Melk, boter en knoflook toevoegen.
Op vuur laten staan tot de melk kookt.
Een lichte puree maken met de pureestamper.
Zout, peper, nootmuskaat en geraspte kaas door de puree mengen.
Intussen de bloemkool bereiden:
Bloemkool schoonmaken, wassen en in gelijkmatige roosjes verdelen.
10 tot 15 minuten koken of stomen.
Goed laten uitlekken.
Ovenschaal inboteren.
De aardappel-kaaspuree in de ovenschaal doen en gladstrijken met een paletmes.
De bloemkoolroosje in de puree duwen.
Mozzarella in dunnen plakjes snijden en over de schaal verdelen.
Onder de ovengrill plaatsen tot de kaas lichtjes begint te kleuren.
Serveer met een salade.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
580 kcal, 30 gram eiwit, 29 gram vet waarvan 19 gram verzadigd vet, 53 gram koolhydraten en 10 gram vezel.
Reacties