Waterzooi van vis
Ingrediënten (voor 4 personen)
250 gram zalmfilet
200 gram koolvisfilet
100 gram gekookte mosselen
100 gram grijze garnalen
1 winterwortel
1 prei
1/2 bleekselderij
20 gram boter
2 dl visfond
2 dl room
zout en peper
1-2 eetlepels bindmiddel
1 kg aardappelen vastkokend
Bereiding
Groenten schoonmaken, wassen en in julienne (fijne reepjes) snijden.
Water aan de kook brengen met wat zout en hierin de groentejulienne 2 minuten blancheren, dan afgieten.
Aardappelen schillen, wassen en in gelijkmatige stukken snijden (naargelang de grootte in twee of vier stukken).
De aardappelen in licht gezouten water in 18 à 20 minuten gaarkoken en afgieten.
Verdeel de visfilets in 4 gelijke stukken.
Een pan inboteren en hierin de stukken vis schikken, bevochtigen met visfond en room en tot tegen het kookpunt brengen.
De groentejulienne toevoegen en 5 à 10 minuten tegen het kookpunt aan laten garen (pocheren).
De stukken vis uit het kookvocht nemen en warm houden.
Het kookvocht met de groenten iets bijbinden met allesbinder en op smaak brengen.
De stukken vis terug in de saus doen samen met de garnalen en mosselen.
Nog even tegen het kookpunt aan laten komen en opdienen met de gekookte aardappelen.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
620 kcal, 39 gram eiwit, 33 gram vet waarvan 15 gram verzadigd vet, 43 gram koolhydraten en 11 gram vezel.
Reacties