Doorgaan naar hoofdcontent

Waterzooi van vis

Waterzooi van vis
Ingrediënten (voor 4 personen)
250 gram zalmfilet
200 gram koolvisfilet
100 gram gekookte mosselen
100 gram grijze garnalen
1 winterwortel
1 prei
1/2 bleekselderij
20 gram boter
2 dl visfond
2 dl room
zout en peper
1-2 eetlepels bindmiddel
1 kg aardappelen vastkokend

Bereiding
Groenten schoonmaken, wassen en in julienne (fijne reepjes) snijden.
Water aan de kook brengen met wat zout en hierin de groentejulienne 2 minuten blancheren, dan afgieten.
Aardappelen schillen, wassen en in gelijkmatige stukken snijden (naargelang de grootte in twee of vier stukken).
De aardappelen in licht gezouten water in 18 à 20 minuten gaarkoken en afgieten.
Verdeel de visfilets in 4 gelijke stukken.
Een pan inboteren en hierin de stukken vis schikken, bevochtigen met visfond en room en tot tegen het kookpunt brengen.
De groentejulienne toevoegen en 5 à 10 minuten tegen het kookpunt aan laten garen (pocheren).
De stukken vis uit het kookvocht nemen en warm houden.
Het kookvocht met de groenten iets bijbinden met allesbinder en op smaak brengen.
De stukken vis terug in de saus doen samen met de garnalen en mosselen.
Nog even tegen het kookpunt aan laten komen en opdienen met de gekookte aardappelen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

620 kcal, 39 gram eiwit, 33 gram vet waarvan 15 gram verzadigd vet, 43 gram koolhydraten en 11 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.