Doorgaan naar hoofdcontent

Eendenbout gesmoord in rode wijn

Eendenbout gesmoord in rode wijn
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 eendenbouten
60 gram boter
3 dl rode wijn
takje tijm en 2 blaadjes laurier
300 gram knolselderij
300 gram wortel
1 teentje knoflook
2 uien
zout
Grof gemalen zwart peper
2 eetlepels bindmiddel

Bereiding
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Eventueel vel van de eendenbouten verwijderen en goed inwrijven met zout en peper.
Wortel en knolselderij in gelijkvormige blokjes snijden van 1 cm.
Ui in halve ringen snijden en knoflook versnipperen.
Eendenbouten op het vuur aanbraden en overdoen in een braadslede.
De groenten even aanfruiten in het braadvet en de pan afblussen met rode wijn.
Wijn, groenten, tijm en laurier bij de eendenbouten in de braadslede doen en deze afdekken met deksel of aluminiumfolie.
In de oven plaatsen gedurende 1 tot 1,5 uur.
De bouten minimaal 2 keer omdraaien en overgieten met het bereidingsvocht.
Na de bereidingstijd de wijnsaus eventueel wat bijbinden en op smaak brengen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.