Eendenbout gesmoord in rode wijn

Eendenbout gesmoord in rode wijn
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 eendenbouten
60 gram boter
3 dl rode wijn
takje tijm en 2 blaadjes laurier
300 gram knolselderij
300 gram wortel
1 teentje knoflook
2 uien
zout
Grof gemalen zwart peper
2 eetlepels bindmiddel

Bereiding
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Eventueel vel van de eendenbouten verwijderen en goed inwrijven met zout en peper.
Wortel en knolselderij in gelijkvormige blokjes snijden van 1 cm.
Ui in halve ringen snijden en knoflook versnipperen.
Eendenbouten op het vuur aanbraden en overdoen in een braadslede.
De groenten even aanfruiten in het braadvet en de pan afblussen met rode wijn.
Wijn, groenten, tijm en laurier bij de eendenbouten in de braadslede doen en deze afdekken met deksel of aluminiumfolie.
In de oven plaatsen gedurende 1 tot 1,5 uur.
De bouten minimaal 2 keer omdraaien en overgieten met het bereidingsvocht.
Na de bereidingstijd de wijnsaus eventueel wat bijbinden en op smaak brengen.

Reacties