Omelet op Portugese wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 eieren
6 tomaten
3 dl tomatensaus (tomato frito)
1 ui
1 takje tijm
1 blaadje laurier
50 gram boter
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
enkele takjes peterselie
Bereiding
Ui versnipperen.
Tomaten pellen, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Olijfolie verhitten en hierin de versnipperde ui glazig stoven.
Tijm, laurier en tomatenstukjes bijvoegen en enkele minuten zachtjes laten stoven.
Op smaak brengen met zout en peper
Tijm en laurier verwijderen.
Tomatensaus verwarmen.
Peterselieblaadjes afplukken, wassen, drogen en fijnhakken.
Eieren losroeren met zout en peper en in het boter omeletten bakken: 4 stuks of 2 grote.
Tijdens het bakken de omelet oprollen tot sigaarvorm.
Zorg ervoor dat de omelet aan de binnenzijde smeuïg blijft.
Schik de omeletten op een warme schaal, geef aan de bovenzijde een insnijding over de lengte en vul op met de gestoofde tomaten.
Schenk de tomatensaus rond de omeletten en bestrooi met gehakte peterselie
Reacties