Doorgaan naar hoofdcontent

Omelet op Portugese wijze


Omelet op Portugese wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 eieren
6 tomaten
3 dl tomatensaus (tomato frito)
1 ui
1 takje tijm
1 blaadje laurier
50 gram boter
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
enkele takjes peterselie

Bereiding
Ui versnipperen.
Tomaten pellen, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Olijfolie verhitten en hierin de versnipperde ui glazig stoven.
Tijm, laurier en tomatenstukjes bijvoegen en enkele minuten zachtjes laten stoven.
Op smaak brengen met zout en peper
Tijm en laurier verwijderen.
Tomatensaus verwarmen.
Peterselieblaadjes afplukken, wassen, drogen en fijnhakken.
Eieren losroeren met zout en peper en in het boter omeletten bakken: 4 stuks of 2 grote.
Tijdens het bakken de omelet oprollen tot sigaarvorm.
Zorg ervoor dat de omelet aan de binnenzijde smeuïg blijft.
Schik de omeletten op een warme schaal, geef aan de bovenzijde een insnijding over de lengte en vul op met de gestoofde tomaten.
Schenk de tomatensaus rond de omeletten en bestrooi met gehakte peterselie

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.