Mandarijntjes met sabayongratin
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 mandarijntjes
4 eidooiers
50 gram kristalsuiker
1 dl marsala
1 eetlepel poedersuiker
Bereiding
Eidooiers, suiker en marsala in een pyrex maatbeker goed mengen met een garde = sabayonbeslag
Mandarijntjes pellen en in kleinst mogelijke partjes verdelen.
De mandarijnpartjes in een ondiepe ovenschaal leggen.
Ovengrill voorverwarmen.
Sabayonbeslag gedurende 2 minuten onafgedekt in magnetron op hoog vermogen plaatsen. Na 1 minuut de sabayon goed kloppen met de garde en daarna iedere 15 seconden goed kloppen. Wanneer de sabayon als dik egaal schuim gevormd is, stoppen met het gaarproces in de magnetron.
De sabayon over de mandarijnpartjes verdelen.
Bestrooien met poedersuiker en gedurende enkele ogenblikken onder de grill plaatsen om te glaceren
Reacties