Doorgaan naar hoofdcontent

Gepocheerde eieren met zalmkaviaar

Gepocheerde eieren met zalmkaviaar
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 eieren
1 dl azijn
4 eetlepels crème fraîche
sap van een halve citroen
zout en peper
1 klein bosje peterselie
1 tot 2 theelepels worcestershiresaus
4 theelepels zalmeitjes

Bereiding:
Ongeveer 1,5 liter water met azijn aan de kook brengen en dan verder tegen het kookpunt aan houden.
De eieren één voor één pocheren:
Breek een ei in een kopje en laat dit in het hete water glijden. Met behulp van een lepel zorg je ervoor dat het eiwit mooi rond de dooier stolt.
Laat 3 minuten pocheren.
Haal het ei met behulp van een schuimspaan uit het hete water en hou het even in een bakje met koud water om te laten afkoelen.
Leg het gepocheerde ei op keukenpapier om te drogen.
Ga op dezelfde manier te werk voor de andere eieren.
Peterselie wassen, plukken en fijnhakken.
Crème fraîche mengen met citroensap, worcestershiresaus, zout en peper.
Doe de saus onderin 4 kleine schaaltjes, leg daarop de gepocheerde eieren en werk af met een theelepel zalmeitjes.
Bestrooi met peterselie.
Als bestek geef je een kleine lepel en een klein vorkje.
geef er eventueel toost bij.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.