Gepocheerde eieren met zalmkaviaar

Gepocheerde eieren met zalmkaviaar
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 eieren
1 dl azijn
4 eetlepels crème fraîche
sap van een halve citroen
zout en peper
1 klein bosje peterselie
1 tot 2 theelepels worcestershiresaus
4 theelepels zalmeitjes

Bereiding:
Ongeveer 1,5 liter water met azijn aan de kook brengen en dan verder tegen het kookpunt aan houden.
De eieren één voor één pocheren:
Breek een ei in een kopje en laat dit in het hete water glijden. Met behulp van een lepel zorg je ervoor dat het eiwit mooi rond de dooier stolt.
Laat 3 minuten pocheren.
Haal het ei met behulp van een schuimspaan uit het hete water en hou het even in een bakje met koud water om te laten afkoelen.
Leg het gepocheerde ei op keukenpapier om te drogen.
Ga op dezelfde manier te werk voor de andere eieren.
Peterselie wassen, plukken en fijnhakken.
Crème fraîche mengen met citroensap, worcestershiresaus, zout en peper.
Doe de saus onderin 4 kleine schaaltjes, leg daarop de gepocheerde eieren en werk af met een theelepel zalmeitjes.
Bestrooi met peterselie.
Als bestek geef je een kleine lepel en een klein vorkje.
geef er eventueel toost bij.

Reacties