Doorgaan naar hoofdcontent

Konijnenbout Grand Cru met pruimen

Konijnenbout Grand Cru met pruimen
Ingrediënten voor 4 personen:
75 gram boter
4 konijnenbouten
1 grote ui
2 wortels
2 blaadjes laurier
1 flesje Hoegaarden Grand Cru
1 zakje juspoeder
zout en peper naar smaak

Bereiding:
Konijnenbouten aanbraden in boter.
Ui en wortel in grove stukken snijden en even mee laten fruiten.
Zout, peper en laurier toevoegen en bevochtigen met een flesje Hoegaarden Grand Cru.
Onder deksel gedurende 2 à 3 uur zachtjes laten sudderen.
Konijnenbouten uit het vocht halen en het vocht door een zeef doen.
Stoofvocht binden met juspoeder en eventueel wat allesbinder.
Gewelde pruimen en konijnenbouten in de saus doen en nog even laten sudderen.
Dit gerecht komt het beste tot zijn recht wanneer het een dag voordien wordt gemaakt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.