Konijnenbout Grand Cru met pruimen
Ingrediënten voor 4 personen:
75 gram boter
4 konijnenbouten
1 grote ui
2 wortels
2 blaadjes laurier
1 flesje Hoegaarden Grand Cru
1 zakje juspoeder
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Konijnenbouten aanbraden in boter.
Ui en wortel in grove stukken snijden en even mee laten fruiten.
Zout, peper en laurier toevoegen en bevochtigen met een flesje Hoegaarden Grand Cru.
Onder deksel gedurende 2 à 3 uur zachtjes laten sudderen.
Konijnenbouten uit het vocht halen en het vocht door een zeef doen.
Stoofvocht binden met juspoeder en eventueel wat allesbinder.
Gewelde pruimen en konijnenbouten in de saus doen en nog even laten sudderen.
Dit gerecht komt het beste tot zijn recht wanneer het een dag voordien wordt gemaakt.
Ingrediënten voor 4 personen:
75 gram boter
4 konijnenbouten
1 grote ui
2 wortels
2 blaadjes laurier
1 flesje Hoegaarden Grand Cru
1 zakje juspoeder
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Konijnenbouten aanbraden in boter.
Ui en wortel in grove stukken snijden en even mee laten fruiten.
Zout, peper en laurier toevoegen en bevochtigen met een flesje Hoegaarden Grand Cru.
Onder deksel gedurende 2 à 3 uur zachtjes laten sudderen.
Konijnenbouten uit het vocht halen en het vocht door een zeef doen.
Stoofvocht binden met juspoeder en eventueel wat allesbinder.
Gewelde pruimen en konijnenbouten in de saus doen en nog even laten sudderen.
Dit gerecht komt het beste tot zijn recht wanneer het een dag voordien wordt gemaakt.
Reacties