Salade van palmhart en sinaasappel
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 blik palmharten
2 sinaasappels
1 klein potje zilveruitjes
2 gemarineerde paprika's (of opgelegde paprika uit pot)
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroen- of limoensap
1 theelepel fijne griessuiker
zout en peper
Bereiding
Sinaasappel tot op het vruchtvlees schillen en de partjes sinaasappelvlees tussen de vliesjes uitsnijden.
Het vrijkomende sap opvangen.
Palmharten laten uitlekken en in plakjes van een halve cm dik snijden.
Zilvertuitjes laten uitlekken.
Paprika's in fijne reepjes snijden.
Het opgevangen sinaasappelsap met olijfolie, citroensap, zout, peper en suiker mengen.
Alle ingrediënten mengen en in slakommetjes doen.
Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
163 kcal, 3 gram eiwit, 10 fram vet waarvan 1 gram verzadigd vet, 15 gram koolhydraten en 3 gram vezel.
Reacties