Doorgaan naar hoofdcontent

Risotto

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Risotto rijst
olijfolie
ui
spekreepjes (licht gerookt
sperziebonen
champignons
Chorizoworst
kippenbouillon
witte wijn
tijm (vers)
peterselie
Parmezaanse kaas

Bereiding:

Sperziebonen schoonmaken, halveren en blancheren (enkele minuten in kokend licht gezouten water en dan afkoelen onder koud water).

Ui versnipperen.
Ui, spek, rijst aanfruiten in olie tot de rijstkorrels glazig zijn.
Voeg een goede scheut droge witte wijn en tijmblaadjes toe tot de rijst net onder staat en laat koken.
Nu telkens een dl bouillon toevoegen en regelmatig roerend met een lepel zachtjes aan de kook houden.
Na een 10 minuten voeg je de in partjes gesneden champignons en de sperziebonen toe.
Je voegt zoveel bouillon toe tot het gerecht smeuïg en gaar is maar niet papperig.
Reken toch wel een 30 minuten bereidingstijd.
Intussen snijd of rasp je de Parmezaanse kaas, hak je de peterselie en bak je plakjes chorizo.
Verwijder het vrijgekomen vet van de chorizo.
Roer op het laatste de peterselie door de risotto en dien op met de kaas en de chorizo.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.