Doorgaan naar hoofdcontent

Schnitzel met doperwten en wortelen en gebakken aardappelen

 

Schnitzel met doperwten en wortelen



Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Belangrijk is hier om de schnitzels zelf te paneren om de volgende redenen:
* Beter controle op de kwaliteit van het vlees.
* Gebruik van zuivere producten bloem, ei en paneermeel.
* Geen gebruik van "gekruid paneermeel" dat veelal smaakstoffen bevat die nogal overheersend zijn en de smaak van het vlees overheersen.


Ingrediënten:

Varkens- of kalfslapjes

zout, peper, nootmuskaat

bloem

ei

paneermeel

boter


Wortel

sjalot

doperwten (diepvries)

peterselie

boter


Vastkokende aardappelen

olijfolie


Bereiding:

Aardappelen schillen, in gelijkmatige stukken snijden, wassen en goed drogen.

Wortelen in gelijkmatige blokjes snijden.
Sjalot versnipperen.

Peterselie fijnhakken

Vlees goed droogdeppen met keukenpapier en kruiden met zout, peper en nootmuskaat.

Het gekruide vlees door de bloem halen, dan door losgeroerd ei en dan door paneermeel. Let op, gebruik gewoon naturel paneermeel en geen "gekruid paneermeel".

Sjalot aanfruiten in hete boter en voeg hierbij de wortelen.
Laat onder deksel 10 minuten smoren en voeg eventueel een beetje water toe.

Meng de gesneden aardappels met wat olijfolie zodat  alle stukken wat vettig aanvoelen en bak ze in de airfryer 15 minuten op 190 graden.

Voeg na 10 minuten smoren de doperwten bij de wortelen en laat wederom onder deksel 10 minuten smoren.

Boter in een koekenpan verhitten en hierin de gepaneerde schnitzels mooi goudbruin en gaar bakken aan beide zijden.

Meng op het laatste moment de gehakte peterselie door de wortelen met doperwten.


Receptfiche Schnitzel met doperwten en wortelen


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.