Doorgaan naar hoofdcontent

Ribeye met gewokte spinazie en gegrilde tomaat

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Voor het wokken van spinazie heb je jonge kleine blaadjes nodig. De "gewone" spinazie heeft grote bladen die veel water bevatten en is daarom niet zo geschikt om te wokken. Bij verhitting komt er dan te veel vocht vrij dat je eigenlijk niet weg krijgt.

Ingrediënten:

Ribeye
zout en peper
boter
jonge spinazie
arachideolie
nootmuskaat
trostomaten
knoflookpoeder
Italiaanse kruiden
olijfolie

Bereiding:

Ribeye minimaal 1 uur voor bereiding uit de koelkast nemen.
Tomaten doormidden snijden, kruiden met zout, peper, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden.
Doe de tomaten in een ovenschaal met olijfolie en doe op iedere halve gekruide tomaat enkele druppels olijfolie.
Plaats onder de ovengrill tot de tomaten gaar  zijn maar niet uiteenvallen.
Vlees droogdeppen, kruiden met zout en peper aan beide zijden.
Verhit boter in een koekenpan en bak hierin het vlees naar wens. Leg na het bakken het vlees op een bord en dek af met aluminiumfolie, laat zo twee minuten rusten.
Jonge spinazie in een goed verhitte wok met arachideolie snel wokken en kruiden met zout en nootmuskaat.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.