Doorgaan naar hoofdcontent

Kleine gehaktballen met sperziebonen, paprika, tomaat en champignons

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Gehakt half om half
ei
paneermeel
zout, peper, nootmuskaat
braadboter
sperziebonen
ui
champignons
rode paprika
tomaten
lepeltje bouillonpoeder

Bereiding:

Meng het gehakt met de kruiden ei en paneermeel tot je er mooie samenhangende ballen van kunt maken. Deze keer maken we kleine gehaktballen  (35 à 40 gram) die we enkel bakken in de koekenpan, geen vocht toevoegen om te sudderen zoals we gewoonlijk wel doen.
Bak ze op een laag vuur, regelmatig omdraaien en zorg er voor dat ze helemaal gaar zijn. Controleer eventueel met een digitale keukenthermometer (minimaal 70 graden kerntemperatuur).

Sperziebonen schoonmaken, blancheren en afkoelen onder koud water.
Ui grof snijden.
Tomaten pellen, zaadlijsten verwijderen en grof snijden.
Paprika dun schillen, zaadlijst verwijderen en in blokjes snijden.
Champignons in kwartjes snijden.
Ui aanstoven in boter, sperziebonen toevoegen en onder deksel 5 minuten laten stoven.
Andere groenten toevoegen, met een beetje bouillonpoeder en verder onder deksel laten stoven tot de sperziebonen beetgaar zijn.
Op smaak brengen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.