Kleine gehaktballen met sperziebonen, paprika, tomaat en champignons

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Gehakt half om half
ei
paneermeel
zout, peper, nootmuskaat
braadboter
sperziebonen
ui
champignons
rode paprika
tomaten
lepeltje bouillonpoeder

Bereiding:

Meng het gehakt met de kruiden ei en paneermeel tot je er mooie samenhangende ballen van kunt maken. Deze keer maken we kleine gehaktballen  (35 à 40 gram) die we enkel bakken in de koekenpan, geen vocht toevoegen om te sudderen zoals we gewoonlijk wel doen.
Bak ze op een laag vuur, regelmatig omdraaien en zorg er voor dat ze helemaal gaar zijn. Controleer eventueel met een digitale keukenthermometer (minimaal 70 graden kerntemperatuur).

Sperziebonen schoonmaken, blancheren en afkoelen onder koud water.
Ui grof snijden.
Tomaten pellen, zaadlijsten verwijderen en grof snijden.
Paprika dun schillen, zaadlijst verwijderen en in blokjes snijden.
Champignons in kwartjes snijden.
Ui aanstoven in boter, sperziebonen toevoegen en onder deksel 5 minuten laten stoven.
Andere groenten toevoegen, met een beetje bouillonpoeder en verder onder deksel laten stoven tot de sperziebonen beetgaar zijn.
Op smaak brengen.


Reacties