Doorgaan naar hoofdcontent

Witte chocolade Oreo cheesecake

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe keeper.

Ingrediënten:

200 gram roomkaas

80 gram Griekse yoghurt

100 gram witte chocolade

150 gram Oreo koekjes

0,5 eetlepel boter

zonnebloemolie om in te vetten


Bereiding:

De randen van een kleine springvorm (16 cm)

lichtjes oliën en de bodem bedekken met bakpapier.

De koekjes fijnmalen in de keukenmachine.

Houd 1/3 van de gemalen koekjes apart.

Doe de boter bij 3/4 van de gemalen koekjes en meng in de keukenmachine.

Beleg de bodem van de springvorm hiermee en druk goed aan met een lepel.

Plaats in de koelkast.

Witte chocolade smelten au bain marie.

Roomkaas, yoghurt en gesmolten chocolade goed mengen.

Doe dit chocolade-roomkaasmengsel op de koekjesbodem in de springvorm.

Strooi daarop de resterende gemalen koekjes en druk ze met een lepel iets vast in het beslag.

Plaats in de koelkast voor minimaal drie uur.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.