Doorgaan naar hoofdcontent

Braadkip met dragon en groene asperges

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Braadkip
braadboter
olijfolie (eventueel)
zout, peper, paprikapoeder
dragon gedroogd
champignons
dragon vers
sjalot
witte wijn
bouillon
mosterd
roux voor bruine sauzen

groene asperges (fijne)
boter

Bereiding:

Oven verwarmen op 200 graden.
Haal de dragonblaadjes van de stengels en houd beide apart.
Braadkip goed droogdeppen met keukenpapier.
De kip helemaal rondom en binnenin kruiden met zout, peper, paprikapoeder en gedroogde dragon.
Een hoge braadpan licht inboteren en hierin de gekruide kip leggen, doe een beetje gesmolten boter (of olijfolie) over de kip en doe de Dragonstengels er bij.
Plaats de kip voor 1 uur in de oven, draai halverwege om.
Champignons in plakjes snijden en de laatste 20 minuten van de braadtijd bij de kip voegen.

Dragonsaus:
Sjalot versnipperen en aanstoven in boter zonder te kleuren met wat gedroogde dragon.
Witte wijn toevoegen en voor de helft laten inkoken.
Mosterd en bouillon toevoegen en zachtjes laten inkoken.

Haal de kip uit de oven en controleer op gaarheid, bijvoorbeeld met een digitale thermometer en het vocht dat uit de kip komt moet helder zijn.
Laat de kip enkele minuten rusten voor het aansnijden.

De asperges wassen en de topjes van de stengeluiteinden wegsnijden.

Doe de asperges in een ovenschaal met wat gesmolten boter of vloeibare braadboter en zet in de oven voor 5 tot 10 minuten.

Verwijder het vet uit de braadpan en zet op het vuur.
Maak de braadsappen los met de basis dragonjus.

Op smaak brengen en binden van deze saus en op het laatste moment de verse gehakte dragonblaadjes er door roeren.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.