Braadkip met dragon en groene asperges

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Braadkip
braadboter
olijfolie (eventueel)
zout, peper, paprikapoeder
dragon gedroogd
champignons
dragon vers
sjalot
witte wijn
bouillon
mosterd
roux voor bruine sauzen

groene asperges (fijne)
boter

Bereiding:

Oven verwarmen op 200 graden.
Haal de dragonblaadjes van de stengels en houd beide apart.
Braadkip goed droogdeppen met keukenpapier.
De kip helemaal rondom en binnenin kruiden met zout, peper, paprikapoeder en gedroogde dragon.
Een hoge braadpan licht inboteren en hierin de gekruide kip leggen, doe een beetje gesmolten boter (of olijfolie) over de kip en doe de Dragonstengels er bij.
Plaats de kip voor 1 uur in de oven, draai halverwege om.
Champignons in plakjes snijden en de laatste 20 minuten van de braadtijd bij de kip voegen.

Dragonsaus:
Sjalot versnipperen en aanstoven in boter zonder te kleuren met wat gedroogde dragon.
Witte wijn toevoegen en voor de helft laten inkoken.
Mosterd en bouillon toevoegen en zachtjes laten inkoken.

Haal de kip uit de oven en controleer op gaarheid, bijvoorbeeld met een digitale thermometer en het vocht dat uit de kip komt moet helder zijn.
Laat de kip enkele minuten rusten voor het aansnijden.

De asperges wassen en de topjes van de stengeluiteinden wegsnijden.

Doe de asperges in een ovenschaal met wat gesmolten boter of vloeibare braadboter en zet in de oven voor 5 tot 10 minuten.

Verwijder het vet uit de braadpan en zet op het vuur.
Maak de braadsappen los met de basis dragonjus.

Op smaak brengen en binden van deze saus en op het laatste moment de verse gehakte dragonblaadjes er door roeren.


Reacties