Doorgaan naar hoofdcontent

Open appeltaart

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Voor het deeg:
150 gram bloem
1 eetlepel maïzena
15 gram gist (of 5 gram droge gist)
1 eidooier
85 gram volle melk
10 gram suiker
2 gram zout
35 gram boter

Vanillepudding:
0,5 liter volle melk
32 gram custardpoeder
40 gram suiker

3 zoetzure appels

1 ei

abrikozenconfituur

Bereiding:

Maak een soepel deeg, bol het op en laat afgedekt op een warme plaats 30 minuten rijzen.

Taartvorm invetten.
Rol het deeg uit ter grootte van de taartvorm en druk stevig aan.
Laat 20 minuten afgedekt rusten.

Verwarm de oven op 200 graden.
Appels schillen, klokhuis verwijderen, in vier en dan in plakjes snijden.

Ei losroeren.

Doe de pudding op de deegbodem.
Schik daarop de appelschijfjes.
Bestrijk de deegrand met losgeroerd ei.

Plaats 40 minuten in de oven.

Laat afkoelen op een rooster.

Abrikozenconfituur met een lepel water laten inkoken.
Bestrijk de appels met de ingekookte confituur.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.