Doorgaan naar hoofdcontent

Sukadelapje, stamppot spitskool en paksoi

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Sukadelapjes
boter
zout, peper
uien
laurier
tijm
bindmiddel (roux voor bruine sauzen van Maïzena)

Stamppot spitskool:
kruimige aardappelen
zout, peper, nootmuskaat
boter
spitskool
ei

Shangai paksoi
boter

Bereiding:

Sukadelapjes droogdeppen, kruiden aan beide zijden.
In braadpaan boter goed heet laten worden en hierin de sukadelapjes aan beide zijden dichtschroeien.
Uien grof snijden en even mee laten bakken.
Voeg een flinke scheut water, tijm en laurier toe en laat onder deksel op een zeer zacht vuurtje 2,5 tot 3 uur sudderen.
Het vlees uit de jus halen en de jus op smaak brengen en indien nodig iets binden.

Spitskool in kleine reepjes snijden en onder deksel smoren in boter met zout en peper

Aardappelpuree maken met een goede klont boter.
Aardappelpuree mengen met de gesmoorde spitskool, op smaak brengen en iets laten afkoelen.

Vorm met behulp van een voedselring mooie torentjes van deze stamppot op een bakplaat met bakpapier en bestrijk lichtjes met losgeroerd ei.
15 minuten bakken in de oven op 200 graden.

Paksoi in de lengte doormidden snijden en zachtjes smoren in boter.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.