Roompudding yoghurtdessert met bosvruchten

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

1/3 Banketbakkersroom
1/3 Griekse yoghurt
1/3 slagroom
suiker naar smaak
200 gram diepvries bosvruchten
Ahornsiroop

Bereiding:

Banketbakkersroom:
3dl volle melk
25 gram custardpoeder (puddingpoeder)
50 gram suiker
2 eidooiers

Haal van de melk enkele eetlepels af en meng met eidooiers, suiker en custardpoeder.
Melk aan de kook brengen en het custardmengsel er door roeren.
Een minuutje tegen het kookpunt houden, goed roerend met een garde.
Laten afkoelen.

Bosvruchten ontdooien.

Slagroom lobbig kloppen met suiker (naar wens)

Banketbakkersroom, bosvruchten, yoghurt en slagroom mengen.

In dessertschaaltjes doen met een lepel ahornsiroop.


Reacties