Doorgaan naar hoofdcontent

Varkenshaas op jagerswijze

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe keeper.

Ingrediënten:

Varkenshaas
boter
zout, peper, nootmuskaat
sjalotten
champignons
droge witte wijn of sake
een beetje tomatenpuree
vleesbouillon
dragon
kervel
peterselie
bindmiddel (ik gebruik roux voor bruine sauzen van Maïzena)

Bereiding:

Vlees droogdeppen met keukenpapier en aan alle zijden goed kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
Boter in de braadpan verhitten en hierin het vlees aan alle zijden dichtschroeien en mooi kleuren.
Onder deksel op een laag vuurtje gaar smoren.
Intussen de saus bereiden:
Sjalotten fijn versnipperen.
Champignons in plakjes snijden.
Sjalotten en champignons in boter smoren zonder te kleuren.
Wijn toevoegen en een lepeltje tomatenpuree. Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en de saus binden en op smaak brengen.
De groene kruiden fijnhakken, door de saus roeren en nog even goed verhitten.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.