Dit recept kun je ook openen met Recipe keeper.
Ingrediënten:
Varkenshaas
boter
zout, peper, nootmuskaat
sjalotten
champignons
droge witte wijn of sake
een beetje tomatenpuree
vleesbouillon
dragon
kervel
peterselie
bindmiddel (ik gebruik roux voor bruine sauzen van Maïzena)
Bereiding:
Vlees droogdeppen met keukenpapier en aan alle zijden goed kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
Boter in de braadpan verhitten en hierin het vlees aan alle zijden dichtschroeien en mooi kleuren.
Onder deksel op een laag vuurtje gaar smoren.
Intussen de saus bereiden:
Sjalotten fijn versnipperen.
Champignons in plakjes snijden.
Sjalotten en champignons in boter smoren zonder te kleuren.
Wijn toevoegen en een lepeltje tomatenpuree. Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en de saus binden en op smaak brengen.
De groene kruiden fijnhakken, door de saus roeren en nog even goed verhitten.
Reacties