Doorgaan naar hoofdcontent

Paella

 


Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten:

Risottorijst
Olijfolie
ui
knoflook
rode peper
puntpaprika
doperwten (diepvries)
tomaat
grote garnalen
mosselen
kip (bout)
saffraan
laurier
tijm
bouillon
Peterselie

Bereiding:

Ui, knoflook, rode peper versnipperen.
Tomaten ontvellen, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.
Mosselen wassen.
Garnalen goed droog maken met behulp van keukenpapier.
Paprika's in reepjes snijden.
Peterselie fijnhakken.
Kippenbouten doormidden snijden en in een braadpan bakken tot ze aan alle zijden mooi gekleurd zijn.
De kippenbouten uit de pan nemen.
In het braadvet de versnipperde ui, rode peper en knoflook samen met de rijst aanstoven tot de rijstkorrels glazig zijn.
Wat bouillon toevoegen tot de rijst net onder staat.
Kippenbouten, laurier, tijm, saffraan toevoegen.
Zachtjes laten koken en regelmatig wat bouillon toevoegen terwijl je goed omschept.
Als de rijst gaar begint te worden, de mosselen, doperwten, paprikareepjes en garnalen toevoegen en regelmatig omscheppen.
Controleer regelmatig de gaarheid van de rijst en voeg bouillon toe als dat nodig is.
Als de rijst en de kip gaar zijn, de mosselen mooi open zijn gegaan, op smaak brengen en de gehakte peterselie er door roeren.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.