Doorgaan naar hoofdcontent

Welkom op de receptenpagina van Appetijt

Tofu gemarineerd in miso, sojasaus en honing, krokant gebakken in de airfryer

Tofu gemarineerd in miso, sojasaus en honing, krokant gebakken in de airfryer

 

Tofu gemarineerd in miso, sojasaus en honing, krokant gebakken in de airfryer

Ingrediënten

1 blok tofu (stevig)
2 volle eetlepels witte miso
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels honing

Olie (enkele eetlepels of enkele sprays van de oliespray)

Bereiding

Tofu in twee fasen persen in de tofupers (ongeveer 15 minuten)

Maak een marinade van miso, wat kokendheet water (ongeveer 4 eetlepels) sojasaus en honing.
Snijd de geperste tofu in plkjes van ongeveer 1 cm en leg ze in de marinade (minimaal 1 uur)
Dep ze droog met keukenpapier en leg in de mand van de airfryer.
Doe er wat olie op en strijk uit. Doe dit ook aan de andere zijde. Je kunt ze ook met wat gesmolten boter of margarine aan beide zijden insmeren met een keukenkwastje
Bak 10 minuten op 190 graden. Draai halverwege de tofu om.


Ingrediënten voor Tofu gemarineerd in miso, sojasaus en honing, krokant gebakken in de airfryer

Bereiding van Tofu gemarineerd in miso, sojasaus en honing, krokant gebakken in de airfryer





Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.