Aardappel-kaaspuree



Aardappel-kaaspuree
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg aardappelen (kruimig)
2 dl melk
30 gram boter
zout, peper, nootmuskaat
2 teentjes knoflook
150 gram pittige geraspte kaas

Bereiding
Aardappelen schillen, wassen in gelijke stukken snijden en aan de kook brengen in licht gezouten water.
Knoflook fijn versnipperen of persen.
Na 20 minuten kooktijd de aardappelen afgieten, even op een laag vuurtje drogen en opschudden.
Melk, boter en knoflook toevoegen.
Op vuur laten staan tot de melk kookt.
Een lichte puree maken met de pureestamper.
Zout, peper, nootmuskaat en geraspte kaas door de puree mengen.

Dit gerecht bevat per portie ongveer:

430 kcal, 16 gram eiwit, 19 gram vet waarvan 12 gram verzadigd vet, 50 gram koolhydraten en 8 gram vezel.

Reacties