Hartige taart met kastanjes, paddestoelen en spinazie



Hartige taart met kastanjes, paddestoelen en spinazie

Ingrediënten (voor 8 personen)
400 gram bladerdeeg
500 gram kastanjes
250 gram verse spinazie
300 gram gemengde paddestoelen
2 sjalotten
2 eetlepels honing
1/2 theelepel koriander
0,5 theelepel kaneel
50 gram boter
2 eieren
mespuntje gedroogde tijm
zout en peper

Bereiding
Kastanjes inkruisen met een mesje en poffen in hete oven of magnetron.
De gepofte kastanjes pellen, laten afkoelen en grof hakken.
Sjalot versnipperen.
Paddestoelen schoonmaken en in niet te dunne plakjes of reepjes snijden.
Eieren losroeren met zout, peper, tijm, koriander en kaneel.
Boter verhitten en hierin de gehakte sjalot aanfruiten; paddestoelen toevoegen en alles samen laten bakken tot het vocht verdampt is, op smaak brengen met zout en peper.
Spinazie wassen, steeltjes verwijderen en goed laten uitlekken.
De spinazie op hoog vuur snel verhitten in hete olie tot die geslonken is en dan goed laten uitlekken.
Oven verwarmen op 180 à 200 graden.
2 bakvormen inboteren en beleggen met bladerdeeg; deeg inprikken met een vork en bestrooien met paneermeel.
Alle overige ingrediënten mengen en over de twee bakvormen verdelen.
Plaats in de oven gedurende 45 minuten
Serveer deze hartige taart met een salade of een groentebereiding naar keuze en-of een tomatensaus met madera.

Reacties