Doorgaan naar hoofdcontent

Hartige taart met kastanjes, paddestoelen en spinazie



Hartige taart met kastanjes, paddestoelen en spinazie

Ingrediënten (voor 8 personen)
400 gram bladerdeeg
500 gram kastanjes
250 gram verse spinazie
300 gram gemengde paddestoelen
2 sjalotten
2 eetlepels honing
1/2 theelepel koriander
0,5 theelepel kaneel
50 gram boter
2 eieren
mespuntje gedroogde tijm
zout en peper

Bereiding
Kastanjes inkruisen met een mesje en poffen in hete oven of magnetron.
De gepofte kastanjes pellen, laten afkoelen en grof hakken.
Sjalot versnipperen.
Paddestoelen schoonmaken en in niet te dunne plakjes of reepjes snijden.
Eieren losroeren met zout, peper, tijm, koriander en kaneel.
Boter verhitten en hierin de gehakte sjalot aanfruiten; paddestoelen toevoegen en alles samen laten bakken tot het vocht verdampt is, op smaak brengen met zout en peper.
Spinazie wassen, steeltjes verwijderen en goed laten uitlekken.
De spinazie op hoog vuur snel verhitten in hete olie tot die geslonken is en dan goed laten uitlekken.
Oven verwarmen op 180 à 200 graden.
2 bakvormen inboteren en beleggen met bladerdeeg; deeg inprikken met een vork en bestrooien met paneermeel.
Alle overige ingrediënten mengen en over de twee bakvormen verdelen.
Plaats in de oven gedurende 45 minuten
Serveer deze hartige taart met een salade of een groentebereiding naar keuze en-of een tomatensaus met madera.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.