Gebakken griesmeelplakjes met abrikozensaus

Gebakken griesmeelplakjes met abrikozensaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
0,5 liter halfvolle melk
20 gram boter
50 gram suiker
1 theelepel citroenrasp
75 gram griesmeel
1 ei
Om te paneren en te bakken:
1 ei
30 gram paneermeel
50 gram boter
Voor de saus:
6 eetlepels abrikozenjam
2 eetlepels water

Bereiding
Melk op een zacht vuurtje verwarmen. Wanneer melk heel zachtjes aan verwarmd wordt, geeft dit veel minder risico tot aanzetten aan de bodem van de pan waardoor een aangebrande smaak en geur ontstaan. Van tevoren de pan met koud water omspoelen is ook belangrijk.
Wanneer de melk heet is, bijna aan het kookpunt de boter en de suiker toevoegen en goed roeren tot het kookpunt is bereikt.
Het vuur temperen en al roerende het griesmeel toevoegen.
Ongeveer 7 minuten zachtjes laten koken terwijl men goed blijft roeren.
Van het vuur weg een losgeroerd ei en de citroenrasp er doorroeren.
De het pap in een met water omgespoelde rechthoekige plaat schaal doen (ongeveer 1,5 cm dikte) en laten afkoelen.
Ei losroeren.
De afgekoelde griesmeel in 8 gelijkmatige plakjes snijden.
Deze plakjes paneren met ei en paneermeel.
Boter verhitten en hierin de griesmeelplakjes aan beide zijden goudbruin bakken.
Ondertussen de abrikozenjam met het water verwarmen en laten inkoken tot sausdikte.
De gebakken griesmeelplakjes op warme borden schikken en de abrikozensaus er rond napperen.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

405 kcal, 7 gram eiwit, 18 gram vet waarvan 11 gram verzadigd vet en 50 gram koolhydraten.

Reacties