Doorgaan naar hoofdcontent

Stoverij van quorn op Bourgondische wijze


Stoverij van quorn op Bourgondische wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 ui
1 winterwortel
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
1 blikje tomatenpuree
gedroogde kruiden: tijm, salie, basilicum zout vers gemalen peper 1 theelepel paprikapoeder
1 teentje knoflook
200 gram kastanjechampignons
250 gram quornblokjes
50 gram boter
2 dl rode wijn
2 dl zure room
1 eetlepel balsamico-azijn

Bereiding
Ui versnipperen. Winterwortel in kleine gelijkmatige blokjes snijden.
Champignons in vier snijden.
Bleekselderij ontvliezen en klein snijden.
Rode paprika wassen en kleine gelijkmatige blokjes snijden.
Ui, wortel, bleekselderij en paprika aanfruiten in de helft van de boter.
Kruiden en geperste knoflook toevoegen. Tomatenpuree er doorroeren.
Ondertussen de quornblokjes en de champignons bakken in de rest van de boter.
Wijn bij de groenten doen en zachtjes laten sudderen.
De gebakken champignons en quornblokjes aan de stoverij toevoegen.
Alles nog ongeveer 15 minuten zachtjes laten stoven en indien nodig bevochtigen met wijn of wat water.
Zure room toevoegen, goed roeren en op smaak brengen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.