Herfstsoep



Herfstsoep
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 uien
35 gram boter
3 eetlepels bloem
1,5 liter kruidenbouillon
500 gram gemengde paddestoelen (bijvoorbeeld kastanjechampignons, oesterzwam, hanenkam, eekhoorntjesbrood enz.
200 gram kastanjes
Sap van een halve citroen
enkele takjes peterselie
1 dl room
Zout en peper

Bereiding
Ui versnipperen.
Paddestoelen goed schoonmaken en wassen, vooral de wat kleinere soorten bospaddestoelen bevatten soms nogal wat zand.
De schoongemaakte paddestoelen wat klein snijden.
Kastanjes poffen, pellen (poffen in hete oven of onder ovengrill of in een hete droge koekenpan) en grof hakken.
Peterselieblaadjes afplukken, wassen en fijnhakken.
Versnipperde ui in de helft van de boter aanstoven, bestrooien met de bloem, goed mengen en bevochtigen met de kruidenbouillon.
Aan de kook brengen en gedurende 20 minuten zachtjes laten koken.
De andere helft van de boter en een eetlepel maïsolie verhitten en hierin de paddestoelen kort bakken.
De laatste 5 minuten bij de soep voegen evenals de kastanjes.
Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Afwerken met room en gehakte peterselie.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:

250 kcal, 6 gram eiwit, 17 gram vet waarvan 9 gram verzadigd vet, 19 gram koolhydraten en 5 gram vezel.

Reacties