Zeetongfilet op Normandische wijze

Zeetongfilet op Normandische wijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 zeetongen
30 gram boter
1 citroen
1 laurierblad
wat tijm
zout, witte peper
1 takje bladselderij
1 ui
2 dl. droge witte wijn
250 gram champignons
200 gram garnalen
1 eetlepel allesbinder
1 dl. room
enkele takjes peterselie

Bereiding
De zeetong ontvellen en fileren. Wanneer je in de viswinkel gefileerde zeetong koopt, neem dan de graten en de koppen mee.
Visafval afspoelen onder koud water.
Ui en bladselderij schoonmaken en grof versnijden.
In diepe pan een eetlepel boter laten smelten en hierin ui, bladselderij en visafval laten zweten.
Zout, peper, laurierblad, tijm, citroen en witte wijn toevoegen.
Aanvullen met water tot alles net onder staat.
20 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de visfilets met de achterkant van een keukenmes in het midden even een klopje geven en dubbel plooien.
Champignons wassen en in plakjes snijden en aanstoven met boter en citroensap.
De visbouillon (visfumet) zeven, afval verwijderen.
De zeetongfilets met de visbouillon op een zacht vuurtje gaarkoken (pocheren).
Visfilets uit de bouillon nemen en warm houden.
Visbouillon bij de gestoofde champignons voegen en aan de kook brengen.
Met allesbinder op de juiste dikte brengen.
Garnalen en gehakte peterselie toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper en afwerken met room.
De visfilets op warme borden schikken en overgieten met de Normandische saus.
Geef er hertoginnenaardappelen bij.

Reacties