Kalfslever met uien en appel

Kalfslever met uien en appel
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 plakjes kalfslever (à 125 gram)
60 gram boter
50 gram bloem
zout en peper
4 appels (Cox orange of James Grieve)
200 gram ui
1 klein bosje peterselie

Bereiding
peterselie wassen, blaadjes afplukken en fijnhakken.
Uien in fijne ringen snijden.
Appels schillen, klokhuis uitboren en in plakken snijden.
Bloem mengen met zout en peper.
Leverplakjes droogdeppen met keukenpapier en door de bloem halen.
De helft van de boter in een grote koekenpan verhitten en hierin de lever aan beide zijden bruin en knapperig bakken (aan beide zijden 3 minuten)
In een andere pan tegelijkertijd eerst de appelplakjes en nadien de uiringen in boter bakken.
De lever op warme borden schikken, de gebakken ui/title> ringen en appelplakjes erop doen.
Bestrooien met vers gehakte peterselie.

Reacties