Doorgaan naar hoofdcontent

Toast met champignons



Toast met champignons

Ingrediënten (voor 4 personen)
1/2 toast- of casinobrood (niet gesneden)
1 teentje knoflook
300 gram kleine champignons
100 gram boter
zout en peper
1/4 citroen
Gehakte peterselie

Bereiding
Brood ontkorsten en in 4 plakjes snijden.
De plakjes brood op 1 cm van de rand met een scherp mesje insnijden om na het bakken de dekseltjes te kunnen verwijderen.
De helft van de boter smelten.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
De plakjes brood met behulp van een keukenkwastje insmeren met de gesmolten boter.
Schik op een ovenplaat (al dan niet belegd met bakpapier) en laat de toasten mooi goudbruin bakken.
Champignons schoonmaken en de steeltjes verwijderen.
Boter in een koekenpan heet laten worden en hierin de champignons goed bakken.
Knoflook persen of versnipperen en toevoegen.
De champignons op smaak brengen met zout, peper en besprenkelen met wat citroensap.
De toasten uit de oven halen en met behulp van een mesje de dekseltjes uitsnijden.
Vul de toasten met de gebakken champignons, bestrooi met wat gehakte peterselie en schik te dekseltjes terug op de gevulde toast.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.