Doorgaan naar hoofdcontent

Medaillon van knolselderij met appel


Medaillon van knolselderij met appel
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 knolselderij (± 1 kg)
150 gram Hollandse geitenkaas
2 appels
30 gram boter

Bereiding
Knolselderij schillen, wassen en in plakken snijden van 2 cm dik.
In licht gezouten kokend water de plakken knolselderij 3 minuten blancheren.
De Hollandse geitenkaas in dunne plakjes verdelen.
Een ovenplaat beleggen met bakpapier en hierop de plakken knolselderij schikken.
De plakjes kaas over d knolselderij verdelen en onder de ovengrill de kaas laten smelten.
Ondertussen de appels schillen, klokhuis uitboren en in plakken snijden.
De appelschijfjes in hete boter aan beide zijden bakken.
De gebakken appelschijfjes op de knolselderij met gesmolten kaas schikken.
Serveer dit gerecht als onderdeel van een vegetarische maaltijd of als bijgerecht van een winterse vleesschotel.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
280 kcal, 10 gram eiwit, 17 gram vet waarvan 11 gram verzadigd vet, 23 gram koolhydraten en 11 gram vezel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.