Medaillon van knolselderij met appel


Medaillon van knolselderij met appel
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 knolselderij (± 1 kg)
150 gram Hollandse geitenkaas
2 appels
30 gram boter

Bereiding
Knolselderij schillen, wassen en in plakken snijden van 2 cm dik.
In licht gezouten kokend water de plakken knolselderij 3 minuten blancheren.
De Hollandse geitenkaas in dunne plakjes verdelen.
Een ovenplaat beleggen met bakpapier en hierop de plakken knolselderij schikken.
De plakjes kaas over d knolselderij verdelen en onder de ovengrill de kaas laten smelten.
Ondertussen de appels schillen, klokhuis uitboren en in plakken snijden.
De appelschijfjes in hete boter aan beide zijden bakken.
De gebakken appelschijfjes op de knolselderij met gesmolten kaas schikken.
Serveer dit gerecht als onderdeel van een vegetarische maaltijd of als bijgerecht van een winterse vleesschotel.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
280 kcal, 10 gram eiwit, 17 gram vet waarvan 11 gram verzadigd vet, 23 gram koolhydraten en 11 gram vezel.

Reacties