Ingrediënten (voor 4 personen)
4 bananen ( niet te rijp)
1 kiwi
1 stervrucht (carambole)
sap van een halve citroen
sap van 2 sinaasappels
50 gram boter
2 eetlepels suiker
4 eetlepels rum
Bereiding
Bananen pellen en besprenkelen met citroensap.
Kiwi schillen en stervrucht wassen. Deze vruchten in plakjes snijden.
In een koekenpan de bananen in de boter bakken en voorzichtig omdraaien met een spatel.
Wanneer de bananen een mooie goud -bruine kleur krijgen, bestrooien met de suiker en even van het vuur wegnemen.
De rum toevoegen en terug op hoog vuur plaatsen om te flamberen.
De bananen op dessertbordjes schikken.
Sinaasappelsap in de koekenpan doen en laten inkoken tot het stroperig wordt.
De sinaasappelsaus over de banaan doen en het geheel afwerken met de plakjes stervrucht en kiwi.
Banaan geflambeerd met rum
Reacties