Doorgaan naar hoofdcontent

Banaan geflambeerd met rum

Banaan geflambeerd met rum

Ingrediënten (voor 4 personen)
4 bananen ( niet te rijp)
1 kiwi
1 stervrucht (carambole)
sap van een halve citroen
sap van 2 sinaasappels
50 gram boter
2 eetlepels suiker
4 eetlepels rum

Bereiding
Bananen pellen en besprenkelen met citroensap.
Kiwi schillen en stervrucht wassen. Deze vruchten in plakjes snijden.
In een koekenpan de bananen in de boter bakken en voorzichtig omdraaien met een spatel.
Wanneer de bananen een mooie goud -bruine kleur krijgen, bestrooien met de suiker en even van het vuur wegnemen.
De rum toevoegen en terug op hoog vuur plaatsen om te flamberen.
De bananen op dessertbordjes schikken.
Sinaasappelsap in de koekenpan doen en laten inkoken tot het stroperig wordt.
De sinaasappelsaus over de banaan doen en het geheel afwerken met de plakjes stervrucht en kiwi.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.