Lotharingse soep

Lotharingse soep
Ingrediënten (voor 4 personen)
300 gram kruimig kokende aardappelen
1,5 liter groentebouillon
50 gram boter
1 preistengel
zout en peper
300 gram sperziebonen
1 ui
200 gram spekblokjes
Bereiding
Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
Prei wassen, schoonmaken en klein snijden.
Prei aanfruiten in boter en bevochtigen met de bouillon.
Aardappels toevoegen en aan de kook brengen.
25 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de sperziebonen schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
De versneden sperziebonen opzetten in kokend licht gezouten water en in 15 minuten beetgaar koken.
Ui versnipperen.
Spekblokjes uitbakken met de versnipperde ui.
De aardappelsoep met keukenmachine of staafmixer fijnmaken.
De uitgelekte sperziebonen en gebakken spek met ui toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten koken.
Op smaak brengen met zout en peper.

Dit gerecht bevat per portie ongeveer:
320 kcal, 13 gram eiwit, 21 gram vet waarvan 7 gram verzadigd vet, 21 gram koolhydraten en 7 gram vezel.

Reacties