Ingrediënten (voor 4 personen)
0,5 liter volle yoghurt
250 gram veenbessen
8 eetlepels honing
10 gram agar-agar
1,5 dl water
4 blaadjes munt
12 hazelnoten
Bereiding
De veenbessen wassen en opzetten met een bodempje water.
Laten sudderen tot ze een compote zijn geworden en laten afkoelen.
Mengen met honing en yoghurt.
Agar-agar in kleine stukken snijden of breken en met het water zachtjes laten koken tot ze helemaal is opgelost.
De opgeloste agar-agar snel door het yoghurtmengsel roeren.
In dessertschaaltjes doen en in de koelkast laten opstijven.
De hazelnoten met een notenrasp rasoen of met een mes pletten en hakken; even in een droge koekenpan laten roosteren.
De muntblaadjes wassen en droogdeppen.
Gebruik munt en hazelnoten om af te werken.
Desgewenst kan men ook wat slagroom gebruiken voor de afwerking.
Yoghurtdessert met veenbessen
Reacties