Doorgaan naar hoofdcontent

Tonijn op de wijze van Toledo

Tonijn op de wijze van Toledo
Ingrediënten (voor 4 personen)
Pilawrijst voor 4 personen
600 gram verse tonijn
50 gram bloem
1 doosje tomato frito (Heinz)
250 gram champignons
1 groene paprika
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
zout en peper

Bereiding
Pilawrijst bereiden.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Paprika wassen, van zaadlijst ontdoen en in blokjes snijden.
Knoflook persen of versnipperen.
De vis bestrooien met zout en peper en door de bloem halen.
Bak de stukken tonijn in de olie aan weerszijden gaar en bruin.
Haal de vis uit de pan en houd warm.
Champignons, knoflook en paprika in de zelfde olie bakken.
Bevochtigen met de tomato frito en alles goed verhitten.
Serveer de vis, saus met garnituur en pilawrijst apart.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.