Preisoep

Dit recept werd hier op 4 februari 2008 gepubliceerd en op 3 oktober 2020 herzien.


Preisoep 

Ingrediënten: prei, boter, bloem, peterselie, selderie, groentebouillon, laurier, zout en peper

Bereiding prei schoonmaken en wassen, van de groene bladen, enkel de buitenste, vezelige bladen verwijderen. 2 stengels prei in kleine stukken snijden en aanstoven in de helft van de boter. Bestrooien met bloem en goed mengen,op een laag vuur even laten drogen. De koude bouillon toevoegen, met een garde goed losroeren en op een hoog vuur aan de kook brengen. Laurierblad, peterselietakje en selderie toevoegen en onder deksel gedurende 25 minuten zachtjes laten koken. Ondertussen de derde preistengel in flinterdunne ringen snijden Laurier, selderie en peterselie uit de soep verwijderen en de soep fijnmaken met een staafmixer. De soep op smaak brengen met zout en peper, de preiringetjes toevoegen en afwerken met kleine klontjes ijskoude boter die je net voor het opdienen door de soep roert.


Reacties