Doorgaan naar hoofdcontent

Tagliatelle met verse geitenkaas in de oven

 








Ingrediënten voor 4 personen:

250 gram pasta (lasagnette, noedels, tagliatelle, ..)

250 gram verse geitenkaas

100 gram boter

3 eieren

1 bos platte peterselie

andere verse groene kruiden naar keuze (tijm of rozemarijn, marjolein, oregano, …)

Geraspte gruyère en/ of emmenthaler

zout en peper


Bereiding

Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing en afspoelen onder koud water.

Oven verwarmen op 180 graden.

Verse geitenkaas verkruimelen.

Peterselie fijnhakken.

Boter smelten.

Geitenkaas, boter, peterselie, zout en peper goed mengen (gaat het gemakkelijkste in de keukenmachine).

Gekookte pasta met deze samenstelling mengen en in een geboterde ovenschaal doen in twee lagen met daartussenin en bovenop een laagje geraspte kaas.

15 - 20 minuten in de hete oven plaatsen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Perziktaart

  Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper . Ingrediënten: Taartdeeg (Tante Fanny) boter Voor banketbakkersroom: 0,5 liter volle melk 4 eidooiers 125 gram suiker 35 gram maïzena vanillestok Perziken uit blik abrikozenconfituur Bereiding: Banketbakkersroom bereiden: 4 dl melk aan de kook brengen met een overlangs ingesneden vanillestok en dit 5 minuten tegen het kookpunt aan houden zodat het vanillemerg goed in de melk trekt. Eidooiers goed losroeren met de suiker. Maïzena losroeren met 1 dl melk. Eidooier- en maïzenamengsel samenvoegen. Verwijder het vanillestokje uit de melk en laat de melk weer tot het kookpunt komen. Al roerend met een garde het eidooier- maïzena - suiker - melkmengsel bij de zacht kokende melk voegen. Laat nog even al roerend tot het kookpunt komen. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Perziken goed late uitlekken, op maat snijden en droogdeppen met keukenpapier. Oven verwarmen op200 graden. Taartvorm iets invetten en het deeg er goed in leggen  zodat...

Compote van kweeperen

 

Gelakte kwartels

Het idee voor dit recept komt uit het boek ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson.  Zij gebruikt sojasaus en granaatappelsiroop (grenadine) om de kwartels te lakken; ik gebruikte deze variant: Ingrediënten voor 2 personen: 4 kwartels 2 eetlepels abrikozenconfituur 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels mirin Bereiding: Abrikozenconfituur, sojasaus en mirin al roerende laten inkoken tot een stroop. Kwartels aan de rugzijde helemaal openknippen met een wildschaar of open snijden met een mes. Ruggegraat wegsnijden en kwartels plat drukken. In een ovenschaal schikken en instrijken met de stroop. In een voorverwarmde oven op 200 graden laten braden gedurende 20 tot 22 minuten.