Ingrediënten:
Chioggia bieten,
korianderzaadjes, venkelzaadjes, olijfolie, citroensap, honing, peterselie.
Mozzarella
Extra materiaal:
Rookpan (ik gebruik de
rookpan van Demeyere)
Rookmot
Bereiding:
Bieten schoonmaken en 20
minuten koken.
Venkel- en
korianderzaadjes grof pletten in vijzel of kort malen in keukenmachine en roosteren
in droge hete koekenpan tot de geuren vrijkomen.
Dressing maken van
olijfolie, citroensap, honing en gehakte peterselie.
De gare bietjes pellen
en in ronde plakken snijden van 3 à 4 mm.
De rookpan verhitten,
rookmot toevoegen en onder deksel op het vuur zetten tot de rook vrijkomt.
De plakjes biet op het
rooster van de rookpan schikken en onder deksel op laag vuur laten roken
gedurende 15 minuten.
De plakjes aan beide zijden instrijken met de
dressing en op borden schikken. Bestrooien met venkel- en koriander.
Mozzarella in plakjes
snijden en bij de rondjes biet schikken.
Reacties